NIVÓ Logo
Search
Close this search box.

Clip Ons

De clip-on. De juiste bril voor iedereen: fashion item en zonnebril in één. Stijlvol en zakelijk. Of de zon nu schijnt of niet.

Clip-On Zonnebril kopen?

De Clip-On zonnebril is een multifunctionele bril die als normale bril en als zonnebril gebruikt kan worden. Dit maakt de overzetbril niet alleen handig, maar ook erg effectief. In een handomdraai maak je van je fashion item een zonnebril met polariserende glazen.

Het gemak van de Clip-On zonnebril

Een clip-on zonnebril is een handig item dat voor twee doeleinden kan dienen. Je kan de bril als fashion item dragen, maar ook in een mum van tijd de clip-on erop zetten en de bril veranderen in een zonnebril. Zo hoef je voortaan nog maar één bril bij te dragen.

Clip- on en flip-up en het verschil

Er zijn twee varianten die de normale bril in een zonnebril kunnen veranderen. Je hebt de clip-on variant welke als een magneet op de normale bril ‘geclipt’ kan worden en de flip-up of overzet zonnebril waarbij de zonnebrillezen aan de bril vastzitten en omlaag geschoven dienen te worden. Beide varianten hebben zijn voor- en nadelen en de keuze voor één van de twee varianten is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Wat voor bril je draagt
  • Of de zonnebrillezen verkrijgbaar zijn als clip-on of flip-up
  • Of de bril overdag of ’s nachts wordt gedragen
  • De prijs

Het grote verschil tussen de clip-on bril en flip-up bril zit in de bevestiging van het montuur. De clip-on zonnebril is een los frame die op de bril geklikt kan worden. De flip-up bril zit vast aan het montuur en dient naar beneden geschoven te worden. Het nadeel van de bril is dat het niet mogelijk is het montuur los te maken. Dat is dan direct ook een voordeel, omdat je de overzetbril zo minder snel kwijtraakt.

Wat is een clip-on zonnebril?

De clip-on zonnebril is een bril waarbij de tweede set lenzen (zonnebril lenzen) op de normale lenzen ‘geclipt’ kunnen worden. Dit kan op meerdere manieren gebeuren. De brillen van NIVÓ hebben een magneetstrip ingebouwd waardoor de lenzen heel eenvoudig op de normale lezen bevestigd kunnen worden. Zo tover je je bril dus in een mum van tijd om tot zonnebril.